Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 film bir dizi

'Peaky Blinders'
Bu hafta gerek çekimiyle, gerek oyunculuğuyla gerçekten harika bir iş çıkartan bir filmle karşınızdayız. Eğer 'İzleyecek dizi bulamıyorum' darlığına düşmüş biriyseniz, bu cümleyi okur okumaz sevinmiş olabilirsiniz. Ancak yelkenleri hemen suya indirmeyin. Çünkü biz de, sevinçle başladığımız bu yolculukta her şeyin mükemmel fakat senaryonun da o kadar iyi olmadığını gördük. Kendi içerisindeki tutarsızlıkları ve mafya filmi olmasına rağmen o ağırlığı bir türlü yakalayamaması; 'Peaky Blinders'ın en büyük problemi. Cillian Murphy'nin mükemmel oyunculuğu ayrı tabii ama dediğimiz gibi; senaryo haricindeki her şey çok iyi. Üçüncü sezonda Tom Hardy'nin de diziye katıldığını hatırlatalım.Eğer en başta bahsettiğimiz durumdaysanız, elbette ki izlenebilir bir dizi. Ancak öyle değilseniz, sizi Kantin'in önceki sayılarına davet ediyorum. 21 bir haftadır önerdiğimiz dizilerden size uygun olan bir tane bulacağınızdan eminiz.

'Arrival'
Bu sefer, o olmamışlık havasının olduğu bir dizi değil filmle karşınızdayız. Kötü film mi? Elbette ki hayır. Ama farklı bir şey deneyerek uzaylılarla iletişimi konu edinen film, farklılıklarıyla öne çıkması gerekirken klişeden klişeye boğulmuş. Kısaca senaryosuna değinecek olursak; dünya ansızın sekiz farklı uzay gemisinin ziyaretiyle neye uğradığını şaşırır. Nasıl davranılacağı konusunda kimse hiçbir fikir sahibi değilken komisyon kurulur ve uzaylılarla iletişim kurmaya çalışılır. Buradaki en büyük rol de, başrolümüz tercüman hanımdadır. Amy Adams ve Jeremy Renner'ın başrollerini paylaştığı film, temelinde çok farklı bir noktaya değinse de kurgusunda tekrardan kurtulamıyor. Altın Küre'de de sadece En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Film Müziği dallarında aday olan film hiç ödül alamadan geceyi kapattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA