Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 film bir dizi

Sarmaşık'
Aldığı ödüllerle adından söz ettiren sarmaşık filmi, 'Gişe Memuru' yapımıyla dikkatleri üzerine çeken yönetmen Tolga Karaçelik imzası taşıyor. Filmin konusu ise tek bir mekanda geçiyor desek yanılmış ol-mayız. Bir armatörün iflas etmesiyle beraber deniz hukuku gereği gemideki mürettebat ayrı-lamazlar. Ora-da mahsur kalmışlardır. Başlarda bu çok sorun edilmese de günler geçtikçe bir hiyerarşik mücadeleye girerler ve Kaptan ve beş kişiden oluşan mürettebat bizi metaforlarla dolu bir yolculuğa çıkarırlar. Nadir Sarıbacak ve Özgür Emre Yıldırım'ın oyunculuk hünerlerini gösterdikleri filmi metaforları anlayarak izlediğinizde çok daha keyif verici olduğu kesin. Ancak bu kadar iyi yön biraz daha güzel işlense ve bitişinde biraz daha yaratıcı bağlansa sanki çok çok daha iyi olacak bir filmmiş. Ağız dolusu övemememin sebebi de galiba bu ufak tefek sorunlar. Ancak günümüz Türkiye'sini gü-zel metaforlarla anlatan güzel bir film diyebiliriz.

'Tatlı Hayat'
Yabancı dizilere boğulmuş adeta yeni ve yaratıcı bişeyler için kendimizi hırpalarken sizi biraz eskiye götürmenin en iyisi olduğunu düşündük. Çünkü günümüzde 'İhsan Yıldırım'ı gözden kaçırmış ve 'The Big Bang Theory'den 'How I met Your Mother'a savrulan bir gençlik mevcut. Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'ın başrollerini paylaştığı dizinin artık daha tanıtıma gerek olmadığını bu iki isimden de anlayabi-lirsiniz. Hadi adet yerini bulsun komik ve güzel oyunculuklara sahip dizi diyelim. Hem de 2001 yılında yayınlanmasına rağmen tekrar tekrar izleseniz de komik olan dizi. Ayrıca diziyi izlemek de hala kararsızsanız size bir de 'Efsane İhsan Yıldırım Atarı'nı da açın internetten izleyin derim. Haluk Bilginer'in yine mükemmel oynadığı sahnelerden bir tanesidir kendisi. Zaten bu videoyla beraber kendinizi 'Tatlı Hayat'a kaptırmış olacaksınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA