Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Patatesli pratik tarifler

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün haşlanmış patatesle hazırlayabileceğiniz çok pratik ve bence inanılmaz lezzetli iki tarife yer veriyorum. Bir tanesi pastırmalı patates köftesi, ki ben buna gerçekten bayılıyorum. İster içli köfte gibi kıymalı yapın, ister içine istediğiniz harcı koyup fırınlayın; sonuç her zaman efsanevi oluyor. Patates mantısı ise, mantı diye tutturan çocuklarınıza alelacele sunmak için şahane bir fikir. Tabii patatesli çanakları içinde besleyici başka sebzeleri haşlayıp ezerek de sunabilirsiniz. Haşlanmış patatesin içine kabak, pırasa, kereviz ve havuç gibi sebzeleri ezip hepsini çanak haline getirip ortalarına da istediğiniz harcı ya da yoğurdu ilave edip soslayarak servis edebilirsiniz. Hayal gücü size kalmış, mutfak sizin, sofradaki misafirler sizin. Ben sadece ortaya bir fikir atıyorum. Sonrasında yaratıcılığınız ile çok daha lezzetli, farklı ve besleyici hale getirebilirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşarak yorumlarınızı ya da mutfak deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

PASTIRMALI PATATES KÖFTESİ

500 gr. haşlanmış patates
1 su bardağı rende kaşar
Maydanoz
1 adet yumurta
1.5 kahve fincanı un

İçine:
6 dilim çemensiz pastırma
Ayçiçek yağı
1 çay bardağı mısır unu

Yapılışı: Patatesli karışımı hazırlamak için tüm malzemeyi bir araya getirip yoğuruyoruz. Avucumuzun içinde açıp minik minik doğranmış pastırmaları ortasına koyup yuvarlayarak kapatıyoruz. Her tarafını mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

PÜF NOKTASI
Patates köftesinin içine kıymalı cevizli harç ya da kaşar peyniri de koyabilirsiniz. Ayrıca galeta unu ya da irmiğe bulayarak da kızartabilirsiniz.

PATATES MANTISI

5-6 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yapılışı: Patatesler haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice eziyoruz. Daha sonra içine doğranmış maydanozları ekliyoruz. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına parmak bastırarak kase şekli veriyoruz. Başka bir kasede yoğurdun içerisine sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Patateslerin içini yoğurtla dolduruyoruz. Sosu için tavada sıvı yağı kızdırıp salçayı ekleyerek karıştırıyoruz. İsterseniz biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Patates çanaklarının üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapıyoruz.

PÜF NOKTASI
İsterseniz patates çanaklarının içine soğanla beraber kavurduğunuz kıymayı koyabilirsiniz ve kuru nane ile servis edip mantı lezzetine daha çok yaklaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA