Farklı iftar sofrası
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı iftar sofrasında bugün, iftar davetlerinize uygun sofistike iki adet tarife yer verdim. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabişmek dileği ile...
MARUL ÇORBASI
Yapılışı: Marulu doğruyoruz, pirinçle beraber haşlıyoruz. Pirinçler pişince sütle unu karştırıp çorbaya ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
PÜF NOKTASI
En son aşamada krema ilave ederseniz, şahane bir lezzeti oluyor.
BEZELYE PÜRESİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA
Bezelye püresi için:
Kuzu Pirzola için:
Beğendi Yapılışı: Bezelyeleri haşlayıp çok az sıvı yağ da soteliyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kaşar ve bezelyeleri ekleyip hepsini rondodan geçiriyoruz.
Kuzu pirzola yapılışı: Sosu için; bir kabın içine süt, zeytinyağı ve biberiye koyup karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu ve karabiberi serpip teflon tavada az sıvı yağ ile arkalı önlü kızartıyoruz. Daha sonra bezelye beğendinin üzerinde servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.