Bayram sofrası baklavasız olmaz
Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda mübarek Ramazan ayının son gününe uygun pratik bir tatlı tarifi vereceğim. Bayramda baklava yapmak sanıldığı kadar zor bir şey değil aslında. Cevizliden fıstıklıya, tahinliden hurmalıya kadar, hazır yufkadan envai çeşit baklava hazırlayabilirsiniz.
Elimde hamur açmadan, hazır yufkayla öyle bir baklava yapıyorum ki, baklavaların en bombası! İşte 'Baklavasız bayram sofrası olmaz' diyenler için tariflerim...
HAZIR YUFKADAN BAKLAVA
Şerbeti için:
Yapılışı: Tereyağ eritilip sıvı yağ ile karıştırılır. Şerbet için şeker ve su kaynatılır. Kaynadıktan sonra 15 dakika bekletilip limon suyu ilave edilir. Baklava yufkaları tepsiye teker teker serilir. Her üç katta bir yağlanır. 15'inci ve 30'uncu katta bolca ceviz dökülür. Hepsi bittiğinde kare kare dilimlenir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Baklavanın ilk sıcaklığı geçince ılık şerbet yavaş yavaş dökülür.
PÜF NOKTASI
Şerbet sıcak olursa baklava hamurlaşır
BAKLAVA DEMİŞKEN...
USTALAR KIZMASIN
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.