30 dakikada doyurucu sofra
BİZİM USUL CACIK
Bilenler bilir, ben Egeliyimdir. Hemen hemen tüm arkadaşlarımın benden istediği, bizim usul cacık olan cacikinin tarifini veriyorum. Bence musakkaya en çok yakışan lezzet cacıktır. Cacıki, biraz Giritli işi aslında, normal cacıktan farkı yaparken salatalığın suyunu sıktığımız için kıvamı çok çok koyu oluyor. Ancak hem meze, hem kahvaltılık ezme, hem de cacık niyetine tercih edilen cacıkinin yerini hiçbirşey tutmuyor, söz konusu musakka olunca.
HEM HAFİF, HEM BASİT TATLILAR
Son anda aklıma bu tatlıları yapmak geldi. Normal muhallebi yapar gibi aslında tencereyi elime aldım. Bir anda aklıma gelen incir ve portakaldı. Aroması inanılmaz güzel oldu. Yerken de çıt çıt ağıza portakal kabukları geliyor. Şeker ne kadar fazla olursa olsun, ne portakal şekerlemelerinde, ne de portakal reçellerinde bir türlü o portakal aromasını bastıramıyor ya, işte portakalın ve diğer tüm narenciyelerin şahsına münhasır aromalarını tatlı ve yemeklerde iştah açıcı ve lezzetli buluyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğniz zaman idilikaninmutfai@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
KURU MEYVELİ TATLI
Süslemek için
Yapılışı:
Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz.
PIRASA MUSAKKA
Yapılışı:
Öncelikle soğanları minicik doğrayıp sote ediyoruz. Pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine haşlanmış nohut, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Diğer yandan sıvı yağın kalan kısmında pırasaları sote ediyoruz ve salça ve baharatlarla kavurmaya devam ediyoruz. Yuvarlak cam bir kaba önce, önceden kurutulmuş sıcak suda yumuşamış domatesleri diziyoruz. Ardından kıymalı harcı, son olarak da pırasalı harcı bastırıp ters çevirerek servis ediyoruz.
Püf noktası
Arzu ederseniz hepsini beraber 10 dakika kadar fırınlayıp pişirebilirsiniz.
CACIKİ
Yapılışı:
Salatalıkları soyuyoruz. Rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz. Tuz serpip sıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Diğer malzemeyi bir kasede iyice çırpıyoruz. Salatalıkları ekleyip karıştırıyoruz. Zeytinyağı ve nane ile servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.