Hindisiz yılbaşı sofrası
Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz yemeği, fırında hindi dolma ve yanındaki kestaneli pilav olsa da, ben bu seneki yılbaşı akşamı için yapımı ve sunumu son derece basit olan sebzeli tavuk bonfile sarmasını uygun gördüm. Yanında ise yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi bal kabağı çorbası ve her sene mutlaka soframdan bulunan ve değişik iç malzemelerle hazırladığım avcı böreğimi ara sıcak olarak tercih ettim. Tatlı olarak size önerim ise, ya kuruyemişli yılbaşı tartı ya da içinde çikolata ve kestanenin bulunduğu bir tatlı.
Bunların sofranızda yılbaşı ruhu estireceğini düşünüyorum.
Yılbaşı sofrasında lezzetlerden çok sunum ön planda olduğundan, sizlerin bol süslü ve yılbaşı ruhunu yansıtan dekoratif objelerle bezenmiş leziz sofranızı kırmızılarla buluşturacağınıza eminim. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
SEBZELİ TAVUK BONFİLE SARMA
YAPILIŞI: Piyazlık doğranmış soğan, mantar, kapya biber ve sarımsağı soteliyoruz. İçine en son ıspanakları ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Tavuk bonfileyi ortadan ikiye ayırarak büyük bir parça elde ediyoruz. Poşetin arasına koyup ve iyice dövüyoruz. İncecik olan filetonun içine sebzeleri ve ikişer dilim kaşar peynirini koyup rulo halinde sarıyoruz. Kürdan ile tutturuyoruz. Teflon tavada erittiğimiz tereyağında tavuk sarmaları mühürlüyoruz. Bir fırın kabına alıyoruz. Daha sonra, önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
KREMALI BALKABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sebzeleri doğrayıp soteliyoruz ve içine et suyu ve kaynar su ilave edip pişiriyoruz. Krema ilave edip blenderdan çekerek servis ediyoruz.
PANCARLI AVCI BÖREĞİ
MALZEMELER
KREP İÇİN:
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Krep malzemesini çırpıyoruz. Krep tavasını yağlıyoruz, harçtan birer kepçe dökerek, arkalı önlü pişiriyoruz. Rendelenmiş soğan, pancar ve sarımsağı pişirip soğutuyoruz. Kreplerin içine pişmiş pancarlı harcı ve peynirleri koyup rulo halinde sarıyoruz. Krep rulolarını önce çırpılmış yumurtaya, sonra ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz ve ortadan ikiye keserek ara sıcak olarak servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.