Ekşi lezzet semizotu
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, pek çok yerde yetişebilme özelliğine sahip olan semizotlu tariflere yer veriyoruz.
Semizotu, tam bir şifa kaynağı. Besin değeri yüksek olan semizotu, en fazla omega 3 değerine sahip olan sebze olarak biliniyor.
Antioksidan vitaminler olarak kabul edilen A ve C vitaminlerini bol miktarda içeren semizotu, bu özelliğiyle ıspanaktan daha fazla antioksidan etkiye sahiptir. Semizotu ayrıca; diyet lifi, vitamin ve mineraller açısından da zengindir.
İçinde bol miktarda bulunan A vitamini bir antioksidandır ve gözlerimize çok faydalıdır.
Çeşitli göz hastalıklarında tedavi edici etkisi vardır.
A vitamini ayrıca, cilt yapımız için de gereklidir. Semizotunda ayıca C vitamini de bulunmaktadır.
Ben bugün sizlere semizotlu bulgur pilavı, semizotlu börek ve semizotlu patates salatası yaptım.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
SEMİZOTLU BÖREK
YAPILIŞI: Semizotunu iyice yıkayıp istediğimiz boyutta doğruyoruz. Domatesi, biberleri ve soğanı çok küçük doğruyoruz. Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Yufkaları ortadan ikiye kesiyoruz, geniş kenarına iç harcı koyup rulo yapıyoruz. Hazırladığımız ruloları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana diziyoruz. Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve suyu iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı böreklerin üzerine bolca döküyoruz, üzerine çörek otu serpiyoruz. 200 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
ÜZERI İÇIN:
SEMİZOTLU PATATES SALATASI
YAPILIŞI: Patatesi haşlıyoruz. Patatesleri küp küp, diğer malzemeleri dilediğimiz gibi doğruyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp arzuya göre sosunu ekleyip servis ediyoruz.
MALZEMELER
SEMİZOTLU BULGUR PİLAVI
YAPILIŞI: Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye koyuyoruz. Soğanı doğrayıp tencereye ekliyoruz ve kavuruyoruz, salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Semizotunu yıkayıp çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz, tencereye ekleyip biraz yumuşayana kadar kavuruyoruz. Küçük küçük doğranmış sarımsakları, bulguru, tuzu ve suyu ekliyoruz. Suyunu çektiğinde altını kapatıp yaklaşık 20 dakika dinlendiriyoruz.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.