Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama misafir var

Bugün mutfağa girdiğimde, ne zamandır olan kabak beğendiyi yapmak vardı aklımda. Patlıcan beğendiyi çok seven biri olarak, kabak beğendiye aşığım diyebilirim.
Ben bazen tavuk bonfile ile, bazen de soslu mitite köfteler ile servis ediyorum. Kuzu pirzola pişirmek hassas iştir.
Kimisi pirzolayı ve tüm etleri olduğu gibi sade halde sevdiği için pişirmeden önce hiçbir marinata gerek duymazken, kimisi de önceden marine etme taraftarıdır. Benim için durum sofranın konsepti ve etin yanındaki eşlikçilerine göre değişiklik gösteriyor olsa da, söz konusu kuzu olduğu zaman biraz sosta bekletme taraftarıyım.

BİBERLERİN EN KITIR HALİ
Fırında kıtır biberleri hemen hemen tüm etlerin yanında garnitür olarak hazırlayabiliyorum.
Son derece pratik ve sunum olarak da muazzam oluyor. Sadece biberlere değil, aynı iç harç ile domates ya da patlıcan halkaları da enfes oluyor.

TATLI OLARAK YOĞURT
Kayısılı tatlı, annemle meşhur tatlımızdır. Ne zaman diyete girsek ve canımız tatlı istese hazırlarız ve aniden bizim tatlı ihtiyacımızı karşılarız.
Şimdiden hepinize süper bir hafta dilerim.

ÇITIR BIBERLER

YAPILIŞI: Biberleri ortadan ikiye kesiyoruz. Zeytinyağı ve tuz serperek yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup fırınlıyoruz. Diğer malzemeleri harmanlayıp soğuyan biberlerin üzerine döküyoruz. Fırının ızgara bölümünde kızarana kadar pişiriyoruz.

MALZEMELER
6 adet jalapeno biber
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 kaşık parmesan rendesi
3 kaşık bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen
Dereotu
Maydanoz
Biberiye

KAYISILI PRATİK TATLI

MALZEMELER
3 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krema
3 su bardağı kayısı püresi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kayısı püresini yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplara pay edip süsleyerek servis ediyoruz.

KABAK PÜRESİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA

MALZEMELER
KABAK PÜRESI IÇIN:
2 adet rende kabak
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
KUZU PİRZOLA İÇİN:
5-6 adet kuzu pirzola
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam biberiye
Sıvı yağ
1 kahve fincanı soğan suyu
YAPILIŞI: Rendelenmiş kabakları sıvı yağda soteliyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaşar peyniri ekliyoruz. Pirzolaların sosu için bir kabın içine soğan suyu, süt, zeytinyağı ve biberiye koyuyoruz. Pirzolaları sosun içinde 25 dakika bekletiyoruz. Üzerine tuzu, karabiberi serpip kızartıyoruz. Kabak beğendi üzerinde servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA