Havuçtan beklenenin çok ötesi
Bugün İdilika'nın Mutfağı havuç renginde. Havuçla alışılmamış, sıra dışı reçeteler üretmek için mutfağa girdim. Kış mevsiminde çokça tezgahlarda karşımıza çıkan havuç, mutfağımızda fazla tüketilen besinlerin başında geliyor diyebiliriz. Salatalarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılır. Tüketimi de, işlemesi de kolay olan besin kaynakları arasında yer alır. 'Havuçtan neler üretebilirim?' diye düşünürken bir anda zihnimde havuçları şeritler haline getirmek geldi. Kremalı mantarlı, bolonez soslu ya da benim yaptığım gibi domates soslu üretilebilir. Hatta fırında kurutulup poşetlerin içinde porsiyonlanıp dondurulabilir. Bizim mutfakta çok beğenildi, bakalım sizinkiler ne diyecek?
MALZEMELER
BULAMAK İÇIN:
KIZARTMAK: İÇİN
HAVUÇLU ÇÖKERTME
MALZEMELER
DOMATES SOS İÇİN:
ÜZERI IÇIN:
YAPILIŞI: Havuçları boylamasına, ince ince spagetti görüntüsü verecek şekilde kesiyoruz. Kaynar tuzlu suya havuç spagettileri atıyoruz ve haşlıyoruz. Havuçları çıkarıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Sos için; domates ve sarımsakları rendeleyip malzemeyi pişiriyoruz. Havuçların üzerine sosu döküyoruz ve kaşar peyniri ile süslüyoruz.
HAVUÇLU EZME
MALZEMELER
HAVUÇLU EZME İÇİN:
MAŞ FASULYELİ EZME İÇİN:
SERVIS İÇİN:
YAPILIŞI: Havuç ezme için; havuçları rendeleyip zeytinyağında sote ediyoruz. Diğer malzemeler ile karıştırıp yoğurtlu bir ezme yapıyoruz. Haşlanmış maş fasulyelerini rondoda çekiyoruz, içine yoğurt, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip hafif diri kalacak şekilde çekiyoruz. Servis tabağına ezmeleri kat kat diziyoruz ve hem aralarına, hem de etrafına ince doğranmış lahana turşusu serpiştiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.