Sağlıklı cipsler
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son dönemlerin hızla yükselen gastronomi trendlerinden sağlıklı cips konusunu açıyorum. Bugün üç adet atıştırmalık cips hazırladım sizlere. Hepsini fırında yaptım, zira bir kere başlayınca dizi sonuna kadar çıtır çıtır devam edeceksiniz.
Özellikle diyetteyseniz bu cipsleri ara öğünler için yapabilirsiniz. Ofiste evde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Çocuklarınız ve sizin için severek yiyebileceğiniz doğal mısır cipsleri hazırladım.
Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
PANCAR CİPSİ
DİP SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Pancarı soyup cips rendesi ile doğruyoruz. İyice kuruluyoruz, yağ spreyi ile zeytin yağı serpiştiriyoruz. Tuz ekleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180 derece fırında pancarlar kuruyup kızarana kadar fırınlıyoruz.
ELMA CİPSİ
YAPILIŞI: Elmaları incecik dilimliyoruz. Üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatarak parmağımızla yüzeyine yayıyoruz. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye diziyoruz ve üzerine tarçın serpiyoruz. 100 derece fırında 1 saat tutuyoruz.
MALZEMELER
BAHARATLI MISIR CİPSİ
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN:
SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Mısır ununu ve unu bir kaba alıyoruz. İçine soğan ve sarımsağı rendenin en ince kısmıyla rendeleyip ekliyoruz. Sonra baharatları da ekliyoruz. Sevdiğiniz başka baharatlar da olabilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar su ekliyoruz. Sonra hamur kıvam aldığında tezgahın üzerine un serpip ince bir şekilde açıyoruz. İstediğimiz şekli verip kızartıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.