Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Çocuk oyuncumuzu 350 kişi arasından seçtik

Turkuvaz Medya bünyesindeki Sinehane'nin 24 Kare Film ile birlikte yapımcılığını üstlendiği Yıldız Tozu adlı sinema filminin basın gösterimi önceki gün yapıldı. Turkuvaz Medya'nın 5. Levent'te bulunan medya merkezinde gerçekleşen gösterime yönetmen Ahmet Sönmez'in yanı sıra başrol oyuncuları Serdar Özer, Açelya Devrim Yılhan ve Türkü Turan da katıldı.



Film öncesi soruları yanıtlayan yönetmen Sönmez, filmle ilgili şunları söyledi. "Seyirciyle buluşma için heyecanlıyız. Filmimizin kulaktan kulağa yayılacağını düşünüyoruz. Mustafa Kutlu'nun hikâyesinden uyarladık. Bu bir çocuk filmi değil, çocukluk filmi. Hepimiz çocukluğumuza vurgu yaparız özlemle anarız. Çocuklukta yaşadıklarımızın hayatımızda ne kadar belirleyici olduğunu anlatmak istedik. Çocukların sanal dünyanın içine olduğu, iletişimin ve dokunmanın çok az olduğu bir dönemde özellikle Kardeşlik duygusunu öne çekmeye çalıştık" dedi.



SAKİN VE HUZURLU BİR FİLM ÇEKTİK
Filmde rol alan 5.5 yaşındaki Süleyman Biçer'i 350 çocuk arasından Adana'da bulduklarını söyleyen Sönmez, "5.5 yaşındaki bir çocuktan oyunculuk yapmasını bekleyemezsiniz. Çocuklarla sahnemiz oyun gibi geçti. Süleyman çok zeki bir çocuk. Bizi yormadı" dedi. Filmde anne rolündeki Açelya Devrim Yılhan, "Çok samimi, naif bir film çektik" derken baba rolündeki Serdar Özer, "Paylaşılamayan bisiklet üzerinden kardeşlik duygusunun altını çiziyoruz. Yetişkinlerin çocukluklarına döneceği, sakin ve huzurlu bir film oldu" diye konuştu. Gülce karakterini canlandıran Türkü Turan ise "Bu film hepimizden bir şeyler taşıyor" dedi.



22 EYLÜL'DE VİZYONDA

Türk edebiyatının duayen ismi Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden uyarlanan film 22 Eylül'de gösterime girecek. Çekimleri geçtiğimiz yıl Erzincan Kemaliye'de tamamlanan filmde, küçük bir kasabada kardeşini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kalan bir çocuğun duygu dolu öyküsü ele alınıyor. Aile ilişkilerinin ve kardeşlik bağının önemini 2 kardeşin gözünden çarpıcı bir şekilde anlatan filmin başrollerini Açelya Devrim Yılhan, Serdar Özer, Toprak Can Adıgüzel, Türkü Turan paylaşırken, çocuk oyuncular Berat Çağan ve Süleyman Biçen onlara eşlik ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA