TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN
Bir kapta hamur malzemesini karıştırıp, iyice yoğurun. Yağlanmış bir tart kalıbına hamuru döşeyin. İçi için, havuç, kabak ve dolmalık biberleri küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağında 5 dakika sote edip, hamurun üzerine yayın. Bir kasede yumurta, süt ve unu çırpın. Yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün. 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

Malzemeler
* 2 su bardağı un
* 100 gr. tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım çay bardağı su
İçi için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1'er adet havuç, kabak, dolmalık biber
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı un

* * *
Çikolatalı parfe
Yumurtaları ve üç çorba kaşığı şekeri krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Çikolataları kıyın. 1 bardak tozşekerle karıştırılmış 1 çay bardağı suyu kaynatın. İçine çikolata parçalarını ve margarini yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Hafif ateşte karıştırarak 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip, hepsini çırpın. 24 cm. çapındaki kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayın ve üzerine karışımı boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 175 dere fırında 35 dakika pişirin. Sonra fırını kapatıp, kapağını aralayın ve 5 dakika fırının içinde bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 5 adet yumurta
* 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker
* 1 çay bardağı su
* 250 gr. margarin
* 325 gr. bitter çikolata

* * *
Erişte çorbası
Bir tencereye 5 bardak suyu aktarıp, içine tablet bulyonları ilave edin. Erişteyi ekleyip, 15 dakika pişirin. Sonrasında ince kıyılmış maydanozu, karabiber ve tuzu ekleyip, bir taşım kaynatın.

Malzemeler
* 5 su bardağı sul 2 tablet et suyu bulyon
* 1 su bardağı erişte
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
BİZE ULAŞIN