Sebzeli semizotu
Malzemeler
1 kg. semizotu
2 adet kabak
2 adet patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
* * *
Pastırmalı hindi
Hindi butlarını kuşbaşı doğrayın. Yağı eritin. Eti içine atıp, ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kavurun. Sivribiberleri ince doğrayıp, ete ekleyin ve birlikte 5 dakika pişirin. Sarmısağı ince kıyın, pastırmaları da iri iri doğrayın. Pastırma, sarımsak ve baharatları yemeğe ekleyin. Pastırmalar yumuşayana kadar pişirin.
Malzemeler
Yarım kg. hindi budu
200 gr. pastırma
8- 10 adet sivribiber
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kimyon
* * *
Çikolatalı tart
Tart hamurunu yağlanmış kalıplara yerleştirin. Çatalla delin. Kalıpların büyüklüğünde yağlı kağıt kesip, hamurların üzerine yerleştirin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kayısı ve üzümü sıcak suda 1 saat bekletin. İç malzemeyi blenderden geçirin. Tartların üzerindeki kağıtları alıp, üzerlerine dökün. Çikolata, tereyağı ve kremayı eritin. Tartların üzerine dökerek servis yapın.
Tart için malzemeler
1 adet yumurta
3 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
3 çorba kaşığı margarin
İçi için:
8 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1'er adet elma ve muz
2 çorba kaşığı damla çikolata
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.