Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Somonlu bezelye

Küp doğranmış soğanı iki kaşık tereyağında kavurun. Bezelyeyi ekleyip beş dakika daha kavurduktan sonra, üzerini örtecek kadar sıcak su, karbonat, tuz ve şeker ekleyin. Suyunu kontrol ederek bezelyeyi yumuşayana kadar pişirin. Nane ekleyip 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Somonu, kalan tereyağında önlü arkalı kızartın. Bezelyeyle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı bezelye
4 dilim somon
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 çorba kaşığı kıyılmış nane
Bir tutam karbonat
Tuz
Kesmeşeker

* * *

Nohut salatası
Ayrı kaplarda geceden ıslanmış nohudu ve patatesleri haşlayın. Nohudu geniş bir kaba alın. Kabuğu soyulmuş patates ve domatesleri küp küp doğrayın. Biber, soğan ve maydanozu ince doğrayıp, nohudun üzerine ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alın. Sos için, yoğurdu, ezilmiş sarmısakla karıştırın. İçine sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
1.5 su bardağı nohut
2 adet patates
2 adet domates
8-9 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet sivri biber
2 adet limonun suyu
Sosu için:
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber

* * *

Minik pastacıklar
Tereyağını eritin ve ılınınca içine tozşekeri ilave edip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyip, üzerine ilave edin. Süt ve çikolatayı da karışıma ekleyin. Küçük muffin kalıplarını yağlayıp, unlayın. İçlerine harçtan dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, marmelat ve sütü karıştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp, sıcakken bu karışıma batırın. Rendelenmiş çikolataya bulayıp, servis yapın.

MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
4 çorba kaşığı süt
Sosu için:
3 çorba kaşığı kayısı marmeladı
3 çorba kaşığı süt
Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA