ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Etli ekşili Brüksel lahanası

Eti suyu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve margarini ekleyip, kavurmaya devam edin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak suyu ilave edip, 20 dakika pişirin. İndirmeye yakın, dövülmüş sarmısak, limon suyu, tuz, nane ve karabiber katıp, karıştırın

MALZEMELER
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
3 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı salça
400 gr. Brüksel lahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
Tuz, nane, karabiber

* * *

Peynirli hindi köftesi
Kıyma, rendelenmiş dil peyniri, ince doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi harmanlayın. İyice yoğurup, iri köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartarak servis yapın.

MALZEMELER
Yarım kilo hindi kıyması
1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
1-2 su bardağı un

* * *

Beyaz bülbül tatlısı
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın. Yufkaları düz bir zemine alıp, önce dörde, sonra da sekiz eşit parçaya bölün. Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akı ile karıştırın. Bir tutam karanfil tozu ve tarçın ekleyin. Harcı yufkaların geniş tarafına koyun. Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin. Tepsiye dizin. Üzerine eritilmiş margarin gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından alıp, soğutulmuş şerbeti dökün

MALZEMELER
3 adet yufka
125 gr. margarin
1 su bardağı badem
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN