Soğan yahnisi
6 adet orta boy soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Dörde bölünmüş soğanları tereyağında beş dakika kadar kavurup eti ilave edin. Et, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. İnce ince doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir su bardağı sıcak su ve tuz koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kaynıyarık börek
3 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı İçi için:
200 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 adet domates
2 adet sivri biber
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp su ve yağ karışımıyla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine koyup üçgen şeklinde kesin. Ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırıp üçgenlerin geniş tarafına yerleştirin. Börekleri genişçe sardıktan sonra katlayın ve tepsiye dizin. Bıçakla ortalarını açın. Biber ve domates dilimleri yerleştirip 200 derecedeki fırında pişirin.