Tavuklu semizotu
Semizotunun yapraklarını yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine dörde bölünmüş domates ve piyazlık doğranmış soğan ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp didikleyin. Tereyağını eritip tavuğu baharatlarla soteleyin ve semizotunun üzerine ilave edin. Limon, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp üzerinde gezdirin.
MALZEMELER
Baklalı çorba
Doğranmış soğanı ve zeytinyağını, tuz ve bir bardak suyla beş dakika pişirin, ince doğranmış baklayı ilave edin. Bakla yumuşayınca; buğday, karabiber, tuz ve kalan suyu ilave edip bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu, yemeğin suyuyla karıştırarak tencereye ilave edin. İki taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış taze soğanı ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.