MALZEMELER
2 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Az un
Patatesleri haşlayıp ezin. Sufle kaplarını yağlayıp unlayın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpın. Patateslere krema, tereyağı, yumurta sarısı, ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Çırptığınız yumurta aklarını da ekleyip çok karıştırmadan sufle kaplarına boşaltın. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
***
Tavuk köfteli çorba
MALZEMELER
300 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Kimyon
Tuz
Karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, baharatlar ve bulguru yoğurup küçük köfteler yapın. Salçayı tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine suyu ve ezilmiş sarımsakları da ekleyip kaynatın. Kaynayınca üzerine köfteleri ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
***
Tavukgöğsü
MALZEMELER
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Unu tereyağında kavurun. Süt ilave edip karıştırın, toz şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Mikserle 15 dakika çırpın. Geniş ve sığ bir kabı suyla ıslatın. Tavukgöğsünü kaba dökün. Buzdolabında en az bir saat bekletin. Tarçınla süsleyerek servis yapın.