Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında sebzeli krep

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet soğan, havuç, patates, patlıcan
1 adet tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Krep için:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Soğanı tereyağında kavurun. Küçük küçük doğranmış patlıcan, havuç ve patatesi de katıp soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave edin. Baharat ve tuzunu ayarlayıp pişirin. Krep için verilen bütün malzemeleri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavada birer kepçe dökerek pişirin. Kreplerin arasına sebzeli harcı koyup katlayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında peynirler eriyinceye kadar tutun.

Pekmezli pasta
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı pekmez
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Un, pekmez ve sütü özleşene kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. İri kıyılmış cevizi de ekleyip karıştırın. Cam bir tepsiyi hafifçe ıslatın. Tatlıyı tepsiye döküp sıcakken üzerine Hindistan cevizi yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında birkaç saat bekletin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA