ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Nohutlu köfte

MALZEMELER
350 gr. kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı galeta unu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç unu ve galeta ununu yoğurup küçük küçük köfteler yapın. Bu arada bir tencerede yağı ve salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Karışım kaynadıktan sonra nohutları ve daha önceden yaptığınız köfteleri içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

Tahinli pide
MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez

Ekmek hamurundan cevizden büyük parçalar kopartıp toplar yapın. Elinizle tabak büyüklüğüne getirin. Tahin, su ve şekeri çırpın, hamurların ortasına sürüp tepsiye yerleştin. Hamurların kenarlarına pekmez sürüp 200 derecedeki fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN