ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Patates dolması

MALZEMELER
400 gr. tavuk göğüs eti
10 adet patates
1 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1'er adet kabak, havuç ve patlıcan
2'şer adet kırmızı ve yeşil biber
1 su bardağı bezelye
2 dal maydanoz
Tuz

Doğranmış soğanı, tereyağı ve zeytinyağının yarısıyla soteleyin. Küp doğranmış tavuk etini ilave edip sotelemeye devam edin. Kekik ve tuz ekleyip ocaktan alın. Doğranmış kabak, havuç, patlıcan, biberler ve bezelyeyi kalan zeytinyağında soteleyin, tuzunu katın. Tavuklu karışımı sebzelerin üzerine ekleyip harmanlayın. Patateslerin kabuklarını temizleyip içlerini oyun. Tavuklu karışımı patateslerin içlerine pay edin. Üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyip patatesler yumuşayana dek pişirin.


***

Beyaz muhallebi
MALZEMELER
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Süt, şeker ve yumurtaların sarılarını çırpın. Nişastayı biraz suyla açın. Sütlü karışım kaynama noktasına geldiğinde içine nişastayı ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın. Üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpın. Soğuyunca da kaplara aktarın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN