ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Pırasalı hamsi buğulama

MALZEMELER
1 kg. hamsi
2 adet pırasa
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet turp
1 adet domates
1 adet limon
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Tuz

Hamsileri iyice yıkayın ve süzün. Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine pırasaları ve hamsileri ilave edin. Baharatlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve hiç su koymadan kısık ateşte 20 dakika pişirin. Domates, limon ve turpu dilimleriyle süsleyerek servis yapın.


***

KAKAOLU SUPANGLE
MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı

Süt, yumurta sarıları ve şekeri bir tencerede karıştırın. Ocak üzerine koymadan önce içine unu ve nişastasını da ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp kakao ve tereyağını ekleyip çırparak karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN