Kremalı et sote
MALZEMELER
Eti, bir kaşık tereyağında karıştırarak kavurun. Eti tavadan alıp kalan yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış mantarları kavurun. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. İçine etleri, kremayı, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatın.
Susamlı kraker
MALZEMELER
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, yumurtanın akı ve suyu karıştırın, unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp çubuklar yapın. Önce yumurta sarısına, sonra susama bulayıp 200 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.