Sulu top köfte
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve galeta ununu yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Patatesleri de köftelerin büyüklüğünde doğrayın. Bir tencerede yağı eritin, üzerine salçayı ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine köfte ve patatesleri aynı anda ilave edin. Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin.
***
Kremalı karnabahar çorbası
MALZEMELER
Çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve taze soğanın beyaz kısımlarını bir tencereye koyun. Üzerlerini bir parmak geçecek kadar su koyup tuz ekleyin ve 25-30 dakika pişirin. Haşlanan sebzelere; krema ve beyaz biberi ekleyip blenderden geçirin. Çorbanızın üzerini incecik kıydığınız taze soğanla süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.