Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Marjinal Fenerbahçe

Zaten aylardır şike soruşturmasını konuşuyorduk, şimdi telefon konuşmalarının kayıtları da ortaya saçıldı; kim kime küfretmiş, kim kimin aile efradını diline dolamış, her şeyden haberimiz var.
Ortada çok büyük bir komplo yoksa ve tüm bu deliller "birtakım" güçler tarafından hazırlanmadıysa; futbolumuzun beş kuruşluk değeri kalmamış demektir.
Bir kulüp başkanı çıkıyor, federasyon başkanı dahil şürekasını muma çeviriyor... Bir gazeteci, derbi maçı öncesi bir tarafın muhtemel ilk 11'ini, başka işi yokmuş gibi diğer takımın başkanına yetiştiriyor... Namus, vatan, millet kelimelerini ağzından düşürmeyenler; başkalarının namuslarını masalara meze yapıyor..

CAMİA ZARAR GÖRÜR
Fenerbahçe bu süreçte adı en çok geçen kulüp. Kimileri bu durumu camiaya kurulmuş bir tuzak olarak görüyor ama dünyanın neresinde o ülkenin en önemli kulüplerinden birinin başkanı ve üst düzey yöneticileri tutuklansa, bu konuşulur ve tartışılır; normaldir. Yalnız normal olmayan bir durum var o da; ekranlarda Fenerbahçe'yi savunduklarını düşünenlerin büyük çoğunluğun farkında olmadan Fenerbahçe'yi marjinalleştirdiğidir.
Misal, Ömer Çavuşoğlu. Televizyon yöneticileri, ilk perdede hukukçu ve gazetecileri bolca kullandı; o kaynak tükenince de imdada Ömer Çavuşoğlu yetişti. Birkaç hafta önce bir televizyon programında, "Yani şike yapılmışsa da yapılmıştır, ne olacak? Memleketin dibine dinamit mi koydular!" diyerek zaten bakış açısını belli etmişti. Hafta sonu Kadıköy'de yapılan destek mitinginde de söz aldı ve "Türk sporunun Atatürk'ünü tutukladılar, yakışıyor mu!" dedi.
Ömer Çavuşoğlu, Fenerbahçe'yi çok seviyor olabilir, hatta bu uğurda mantığını bile kaybedebilir. Ama artık anlamalı ki, bu gibi çıkışları, camiasına zarar veriyor.

HEPSİ AYNI...
Hep Fenerbahçe mazlum, hep başkaları bu camiayı batırmak için komplo kuruyor, Aziz Yıldırım'ın etki alanından korkanlar onu bitirmeye çalışıyor. Fenerbahçe'yi savunanların dayanak noktaları özetle bu. Bedri Baykam'ı dinliyorum aynı, Rıdvan Dilmen'i dinliyorum aynı, Ercan Saatçi, Selçuk Yula hep aynı...
Bu tek taraflı bakış açısı git gide toplumda bir Fenerbahçe antipatisi yaratıyor. Sırf bu söylemler yüzünden, yaşadıkları psikolojik travmaya ve tüm güç kaybına rağmen ligin ilk yarısını liderle aynı puanda bitiren futbol takımının başarısı bile yeterince ilgi görmedi, takdir edilmedi. Çünkü, üzülerek söylüyorum ama, ülkenin tamamını kendilerine düşman zanneden Fenerbahçe'nin 'ileri gelenleri' yüzünden, ülkenin bir kısmı Fenerbahçe düşmanı olmuş durumda.
O yüzden iyisi mi kendilerine çeki düzen versinler, koskoca Fenerbahçe markasını marjinalleştirmesinler. Şike yapılmışsa bile bu, kulüplerin büyüklüğüne leke sürmez; şikeye bulaşmış olanlar temizlenir, camialar yollarına devam ederler.
O yüzden vakit ortalıklardan çekilip, işi yargıya bırakma vaktidir...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA