Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

İnternet sitesi mi tuzak mı?

Geçen hafta Mısır'dan, bazı gazetelerimizin internet sayfalarına erişimin engellendiğine ilişkin bir haber yayıldı. Birçok Twitter kullanıcısı da haberi doğrulayan mesajlar attı.
Son durum nedir bilmiyorum, yasağın her türlüsüne de karşıyım ama birçok gazetemizin internet sitesinin de kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini düşünüyorum.

UCUZ GÖRSELLER
Bir kere çoğu, moda tabirle 'tık' sayısını artırmak için sayfalarını ucuz kadın görselleriyle dolduruyor. Hatta bazılarını alıp dergiye bassanız, umuma açık yerlerde satılmasına bile izin verilmez.
Ana sayfalarda atılan başlıkların çoğu da yanıltıcı. Sizi sayfada devam ettirmek için tuzaklar kuruluyor. Tamam, 'tık' almak bu işin raconunda var; ama okuyucuyu göz göre göre aptal yerine koymak da neyin nesi?

ÇEKİDÜZEN VERİLSİN
Misal; ana sayfaya kocaman puntolarla 'Ünlü Aktris Evinde Ölü Bulundu' diye bir haber başlığı atılıyor.
Siz de heyecanlanıp haberin linkine tıklıyorsunuz ve karşınıza tarihte intihar eden veya öldürülen aktrislerin haberi çıkıyor. 'İleri' butonuna basmakta yeterli sabrı gösterirseniz de bir yerde evinde ölü bulunan o isme rastlıyorsunuz.
Çoğu gazetenin internet sitesi benzer anlayışla çalışıyor. Tamam, yasaklar hiç olmasın ama herkes de kendine bir zahmet çekidüzen versin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA