Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Bitkisel proteinle tansiyon düşüyor

Protein almak için bazı önemli yolları düşünün. Eğer, cevaplarınız içinde herhangi bir bitkisel ürün yoksa; tansiyonunuzu kontrol altında tutmanın en önemli yollarından birini kaçırıyorsunuz demektir. Çünkü iyi tansiyon değerlerine sahip insanlar, hayvansal protein almıyor...

* Araştırmacılar, bitkisel proteinin, tansiyonu nasıl düşürdüğünü tam olarak açıklayamıyor. Ama sebzedeki aminoasitlerin bir şekilde hayvansal proteine oranla tansiyona daha iyi geldiğini düşünüyorlar.

MANTARIN PORSİYONU 5 GRAM

* Sebzelerde bulunan magnezyum ve diğer yararlı besinler, aminoasitlerle buluşarak, tansiyona karşı duruyor. Ayrıca sebze proteinlerinde doymuş yağ olmayışı, damarların rahatlamasını sağlıyor.

* Protein açısından zengin sebzelerin başında soya fasulyesi ve barbunya geliyor. İkisinde de bir porsiyon hindi etinden (12 gram) daha fazla protein bulunuyor.

*
Bezelyenin de her porsiyonunda 9 gram protein var. Bezelyeyi, Portobello mantarı, ıspanak (porsiyonu 5 gram), mısır ve brokoli (porsiyonu 4 gram) takip ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA