Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Yapay kürk, bol pantolon ve bilekten bağlı botlar

30’lu yaşlardaki her kadının dolabında olması gereken kışlık parçalar

Giyimin yaşı olmaz diye mi düşünüyorsunuz?
Belli başlı stillerde evet, ancak öyle parçalar var ki; 20'li yaşlarda giyseniz taşıyamaz, 40'larda kaldıramaz, 50'lerde rahat edemezsiniz.
Aslında ben 'Kimin canı ne istiyorsa giysin' kafasındayım ama bu parçalar, 30'larındaki kadınlara öyle yakışıyor ki, moda sanki zamanı durduruyor ve hep o kadınların üzerinde yaşamak istiyor.
Tabii zaman geçiyor, stiller farklılaşıyor; kadınlar her halükarda iyi görünmeyi başarıyor.
Bu zaman yolculuğundaki anahtar kelimeler; vücudunu tanımak, vücut dilinin farkında olmak, yaşam stiliyle giyim stili arasındaki açıyı iyi yakalamak.
Gelelim 30'lu yaşlardaki her kadının gardırobunda olması gereken parçalara...
Yapay bir kürk muhakkak gardıropta yer almalı. Yelek, ceket ya da bileklere kadar uzanan yapay bir kürk; gündüz ya da gece fark etmeksizin stilinizi şıklaştıracak, ayrıca feminen duruşunuzu vurgulayacak. Havalı görünmek isteyenlerin gardırobundaki kilit parça olan yapay kürk;
30'lu yaşlara çok yakıştığı gibi, sonraki dönemlerde de alternatifler arasında olabilir. Yani bu konuda, paraya acımak yok! Alacağınız kürkle uzun vadeli bir yatırım yapmış olacağınız kesin. Düz renkler ya da vahşi hayvan desenliler tercih edilebilir.
Bol kesimli pantolonlar gardırobunuzda olması gerekenler arasında. Unutmayın; dik yaka bir triko, basic bir tişört ya da dar kalıptaki gömleklerle gayet iyi gider bu bol pantolonlar. Hatta gece şıklığını yakalamak için dantelli, saten yahut bol dekolteli bluzunuzla her ortamın şık kadını olabilirsiniz. Ayrıca, sigara formlu ve kısa paçalı pantolonlar da listemizde. 20'lere evet ama 30'lara çok daha yakıştığını düşündüğüm rugan pantolonlardan da bir tane edinebilir, sıkı bir moda takipçisi olduğunuzu gösterebilirsiniz.
Peki jean? Tabii ki!
Maskülen detaylı, hatta smokin havasındaki ceketlerden bir tane satın almalısınız. Bol kesimliler trendler arasındayken, bele oturan ceketlerle dişi tarafınızı ön plana çıkarabilirsiniz.
Belki militer ya da safari stil detayları da dikkatinizi çekebilir.
Yerinizde olsam; kloş ya da kalem eteklerle veya bol kesimli, sigara formlu pantolonlar ve daha birçok parçayla tamamlayabileceğiniz ceketlerin her tarzından satın alıp gardırobuma dahil ederdim.
Beyaz bir gömlek her şeyle tamamlanabilir.
Gündüz ya da gece, toplantıda ya da davette, hangi parçayla harmanlarsanız harmanlayın; beyaz gömlek özellikle 20'li yaşların ortalarından sonra, 50'li yaşlara doğru uzanan uzun süreçte günü kurtaran parça olarak sizinle birlikte olacak. Beyaz gömleğe alternatif olarak; açık tondaki maviler, pembeler ve krem renkler de gardıroplara dahil edilmeli. Ayrıca dik yakalı streçler de olmazsa olmazlardan.

BÜYÜK ÇANTALAR
Ayakkabı konusunda tüm kadınlar olarak oldukça cömert davranıyoruz. Sıradan görünümümüzü şık bir ayakkabıyla tamamladığımızda her yere gidebileceğimizi iyi biliriz. Bu nedenle de asla tek modelle yetinmez, ayakkabıya yatırım yapmaktan hiç çekinmeyiz, doğru mu? Kesinlikle evet! Yaş 30'lardaysa ve konu ayakkabıysa, trendleri de baz alacak olursak; bilekten bağlı botlar ya da bağcıklılar, diz üstü çizmeler ve stilettolar, bu kış için vazgeçilmezlerimiz arasında.
Mini çantaların trendler arasında olduğunu biliyorum ancak eğer bir kadın 30'lu yaşlarındaysa ve çalışıyorsa, çantasına koyacak o kadar çok şeyi vardır ki... Makyaj çantası, cüzdan, parfüm gibi başlıca parçaları saymıyorum bile. Bir notebook, belki birkaç adet flashdisk, dilediğinde saçlarını toplayacak birkaç çeşit toka, yaz-kış kullandığı güneş kremi ve güneş gözlüğü vs... Yani, mini bir çanta 30'lu yaşlar için ancak aksesuvar olabilir. Ancak, yine trendler arasındaki büzgülü çantalar, büyük omuz çantaları, deri ya da süet materyaldaki her ortama ayak uyduran kalıp ve modeldeki sırt çantaları ya da büyük el çantaları da gardırobunuzda bulunsun.
Ayrıca aksesuvar olarak minimalist kolyelerin yanında devasa büyüklükteki tasarımlara da rahatça yer verebilirsiniz.
Çünkü onları en iyi siz taşıyacaksınız; emin olun. Ayrıca yuvarlak formlu, kocaman şapkalar da tam sizlik. Asla 'Tarzım değil' demeyin; bir deneyin. Tabii Fransız bereleri, militer detaylı şapkalar da tercih edilebilir. Deri ya da süet eldivenler de kesinlikle kaçırmamanız gereken parçalar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA