Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Maskülen tasarımlar, kaftanlar ve kimonolar vitrinlerde

Ve geldik ayın sonuna... Ekim ayı, her yıl olduğu gibi, bu yıl da fırtına gibi geçti. Yeni sezon koleksiyonları incelemek için oradan oraya koştuk ay boyunca. Çok yorucu ama bir o kadar da heyecanlı bir aydı. Cemiyet hayatından ve sanat dünyasından birçok isim, markalar için hazırladıkları özel koleksiyonlarını görücüye çıkardı.

En çok konuşulan koleksiyon, Yasemin Özilhan for İpekyol oldu. Yasemin Özilhan ve İpekyol tasarım ekibi tarafından, uzun süren çalışmaların ardından hazırlanan 35 parçalık koleksiyonda; Özilhan'ın stilinden ve gardırobundan esinlenerek hazırlanan tasarımlar yer alıyor. Maskülen ve feminen formların harmanlandığı koleksiyon, günlük kullanım için çok uygun. Hasköy İplik Fabrikası'nda gerçekleşen lansmanın konsepti de çok konuşuldu. Sararmış yapraklı kocaman ağaçlar, yerlerde kurumuş yapraklarla sonbaharın romantik havasını fazlasıyla hissettirdi. Davetliler arasında ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya da vardı. Pötikareli eteğini, çizgili gömlekle tamamlayan Sarıkaya'nın spor şık tarzı, organizasyon için gayet uygundu. Celine marka çizmeleri ise tabir-i caizse yakıyordu. Konuklardan Ahu Yağtu'nun da çok şık göründüğünü söyleyebilirim. Ünlü oyuncu Sinem Kobal da davete katılanlar arasındaydı. Çantasına çok anlam veremedim ama diğer detaylarla uyum içindeydi.


Feryal Gülman - Mert Aslan

GÜLMAN ŞAŞIRTTI
Mert Aslan'ın Presents adlı alışveriş etkinliğinde Feryal Gülman da vardı. Gülman'ı uzun elbiselerle ve daha ağır parçalarla görmeye alışmışken, bu sefer casual bir tarzda görünce şaşırdım doğrusu. Bir alışveriş etkinliği için gayet uygun giyinen Gülman'ın stilini her zaman sevmişimdir. Ancak, bu sefer sadeliğinden ve bir o kadar da şık günlük tarzından gözlerim kamaştı.


Yasemin Özilhan - Serenay Sarıkaya

Derin Mermerci'nin NetWork ile işbirliği yaparak hazırladığı koleksiyon, DM'nin ofisinde verilen eğlenceli partiyle kutlandı. Gecede, özel bir şov eşliğinde gerçekleşen koleksiyon tanıtımının ardından, davetliler Özge Fışkın ve DJ Discolog'un performanslarıyla müziğin tadını çıkardı. Gecenin sonunda Derin Mermerci teşekkür konuşması yapmayı da ihmal etmedi. Mermerci konuşmasında "En küçük detayına kadar benim stilimi yansıtıyor. Tasarımlar tam 'ben' gibi oldu" dedi.
NetWork mağazalarında ve markanın web sitesinde yerini alan özel koleksiyonda; kaftanlar, yakası işlemeli uzun hırkalar, tül elbiseler, metalik görünümlü etekler ve maskülen takımlar öne çıkıyor. Partide ise, yine birbirinden ünlü simalar boy gösterdi. Derin Mermerci'nin üzerindekine ise; ba-yıl-dım!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA