Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Seni gidi Merkür seniiiii

Şu Merkür denen kansız gezegeni bir yakalarsam fena yapacağım. Başımıza ne gelirse sebep bulmaya bayılırız ya... İşin rast gitmez; kısmettir. E akıllıca yapsaydın düdük. Bu sabah çok şişsindir; havadandır. Yahu dün gece şarapları yuvarlayan kimdi? O hoşlandığın adam seni dut gibi bırakıp gitmiştir; hayırlısı değildir! Aklı olan "Sen de doğru adamı seçeydin be kızım" demez mi? Der! Tüm bunları hepimiz yapıyoruz, kendimizden başka güçlere inanmayı seviyoruz.

TEK BAŞINA GERİ GİTSE?
Oysa aklını kullan, boşa bahane üretme değil mi? Değil! Merkür'den sonra fikrim değişti. Yoksa siz hâlâ Merkür'le tanışmadınız mı? Valla ben her defasında deniyorum, bu Merkür sinsi sinsi canımıza ot tıkıyor bizim. Peki ne yapıyor gamsız? Durup durup geriye gidiyor. Öyle geriye gitti mi de hepimizi geriye götürüyor. Git tek başına, yok! İlle bizi de çekecek namussuz. Ne oluyor? Elektronik eşyalar bozuluyor, bilgisayar çökebiliyor, cep telefonunuz çıldırıyor... Bunlar teknik kısımlar. Bir de duygusal darbesi var bu Merkür'ün. O unuttuğunuzu, bitirdiğinizi sandığınız adam/kadın bir anda aklınıza düşüyor. Sizi aramayan eski sevgiliniz aniden arayabiliyor. Korkmayın! Merkür gerilemeyi durdurdu mu hepsicikler geçiveriyor. Yazdıklarıma inanmadınız mı? Bakın size bir haftadır başıma gelenleri çiziktireyim de inanın. Cep telefonum sapıttı, bilgisayarımda kaydettiğim yazım uçtu, iPod'um defalarca kilitlendi, evdeki klima su damlatmaya başladı. İpek'le eski sevgili kriz gecesi yaşadık, el ele, omuz omuza alnımızın akıyla atlattık. Seda'nın yeni sevgilisi tatil dönüşü ani bir manevrayla eski kız arkadaşına çark etti. Seda uzun süre tek bir noktaya bakıp kaldı.

İLİŞKİYE BAŞLAMAYIN!

Sonracığıma, gazetedeki bilgisayarım bozuldu, evde internetim gitti ve demin 24 dizisini tam izlemeye başlayacakken DVD oynatıcı sizlere ömür oldu. Neden? Merkür'den. DVD oynatıcının iki tane kafasına patlatsam geri gelir mi? (Aaa iyi fikirmiş, Seda'ya söyleyeyim de iki tane patlatsın abiye) Bir dakika... Aaa! Valla geldi (Koş Seda koş). Hadi ben şu alet hazır düzelmişken hayatımın erkeği Jack Bauer'ın dünyayı kurtarmasını izlemeye gidiyorum. Karar verdim ona aşığım. Siz aman 31 Mayıs'a kadar dikkat edin! Ha; 3-5 gün sonrasına da etkileri esneyebilirmiş haberiniz olsun. Bilirkişiler der ki; Merkür'ün geri gitmesi durmadan ne iş anlaşması yapın, ne ev tutun, ne ilişkiye başlayın... hiçbirinden hayır gelmez. Valla, inanıyorum buna! Geçecek geçecek, sıkın dişinizi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA