Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Twitter'ın en kısa ve en komik mesajı

Oooo yooo... Twitter'ın başına bu da geldi? Ne mi? E ne gelecek canım, bizim İpek geldi tabii. 140 karakterde mesajlaşma, bilgilendirme, kaynaşma alanımız twitter böyle bomba görmedi vallahi. Şimdi kankam İpek, Şirin'le (Sever) benim sürekli fısır fısır konuşmamıza, kâh bilgisayardan kâh cep telefonlarımızdan mesajlaşmalarımıza taktı.

140 KARAKTER!
Baktım bizi çaktırmadan gözlüyor. Sonunda dayanamadı soruverdi; "Ya siz ne karıştırıyorsunuz?" Dedim, "twitter dünyasında mesajlar yazıyoruz, çok eğleniyoruz..." İpek gururunu ezmemeye çalışaraktan "Hımmm" çekti ve gitti. Sonra bir gün gazeteye arkadaşımız Selma geldi ve İpek, Selma'ya baskı yapıp twitter'a girdi. Sözüm ona Selma, İpek'e anlatmış; twitter'da neler yazabilir, nasıl yazabilir, ona gelen cevapları nereden okuyabilir falan da filan. Buraya kadar sorun var mı? Yok! Ta ki cuma akşamı gazetede çalışırken Şirin'in attığı kahkahaya kadar...
GÜNAYDIN'da paydos edilmiş, sadece Şirin, İpek ve ben kalmışız. Herkes masasında çalışıyor... Şirin öyle bir kahkaha attı ki yerimden fırladım. Şirin gülmekten konuşamıyor, İpek 'Ne yaptım ki?' bakışıyla ayakta dikiliyor. Ah benim canım kankam ne yapmamış ki... İpek'e demişler ki; "twitter'da 140 karakteri geçmeden bir mesaj yazacaksın..." Bizimki düşünmüş, yazacak bir şey bulamamış. Sonunda canına tak etmiş ve ne yazmış? "Ütü" Evet! Evet! Ütü! Bildiğiniz ütü! Bir yandan gülüyorum bir yandan pedagog edasıyla ceylanı ürkütmeden sormaya çalışıyorum; "İpek, ütü ne canım?" İpek: "Ne bileyim ya, çok gerildim, 140 karakter canımı sıktı, ben de 'ütü' yazdım..." "Aferim balım, aferin de neden 'ütü'? Buradaki derin önermen nedir? 'Kırışıklıkları açıyorum', 'netleşiyorum' falan filan mı?"

KAŞIK, TAVA, SÜPÜRGE
İpek; "Bilmiyorum üstüme gelmeyin!" Sonra Şirin'le oturduk, tek tek twitter'ı anlattık İpek'e. Peki işe yaradı mı? Yaramadı. 'Ütü' faciasından sonra İpek twitter'da tek bir harf bile yazamadı. Yani eğer twitter'da 'tencere- tava-süpürge-düdüklükaşık' tadında tweetler görürseniz, bilin ki o, bir çaresiz arkadaştır. El verin, ümidinizi kesmeyin. Burası Türkiye, twitter bizde böyle... Her şeyi kendimize uydurduk twitter'ı mı uyduramayacağız canım...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA