Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kadın "çalışıyorum evlenemem" der, çünkü

Omzunda iki melekten biri aşk için, biri huzur için olan Bengü'ye sormuşlar; "Huuu Bengü Hanıım evlilik ne zaman?" Bengü cevap vermiş; "Çalışıyorum evlenemem." Ben bu lafın altına imzamı atar, büyük bir coşkuyla yazıma devam ederim arkadaş. Evet! Günümüzde işiyle kafayı bozmuş kadın, hedeflerini bir bir dizmiş yolunda emin adımlarla yürüyen kadın, evlenemez. Yani kolay kolay evlenemez, evlenmek istemez. Ha boş anına gelir, hormonları depreşir, beyaz gelinlik sendromuna tutulursa bilemem tabii. Fakat bildiğim şudur; annelerimizin usulü, geleneksel evlilik havaları günümüz çalışan kadınını fena halde bozmaktadır.

EMEKLERE YAZIKTIR
Neden mi? Alın size nedenleri;
1. Çünkü hâlâ erkeklerimizin yüzde 90'ından fazlası karısının çalışmasını, hele ki ünlü ve gündemde bir kadın olmasını istemiyor.
2. Çünkü erkekler karılarının fazla mesai yapıp, onlardan sonra eve girmesini istemiyor.
3. Çünkü evlenince erkeğe de kadına da bir haller oluyor. Kadın bir anda dolma sarma durumuna geçiyor. Erkek de karımın yeri evidir havasına bürünüyor.
4. Çünkü evlenmeden önce işine sıkı sıkıya sarılan kadının, evlenince sanki kafasına saksı düşüyor, kadın kocası onaylamadan bakkala bile gitmez oluyor, işler kaçıyor, kariyer savsaklanıyor (bkz: Seren Serengil sendromu), emeklere yazık oluyor. Özetle; geleneksel evlilik kavramı bu devrin kadınlarına ve erkeklerine uymuyor. Kendilerine göre bir evlilik anlayışı geliştirmeyi başarabilen, flört döneminin büyüsünü bozmamayı ilke edinen ilişkilerdeki kadınlar hem çalışıp hem evlenebiliyorlar tabii. Fakat bu da zor bulunuyor. Öyle yani, ben de çalışıyorum ve kendi modelime uygun bir evlilik olmayacaksa evlenmeyi de düşünmüyorum. Deli miyim ben?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA