Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

NTV'nin Rıdvan haberlerinde objektif olamaması

Birçokları gibi benim için de NTV, Türkiye'deki en kaliteli birkaç haber kanalından biridir... NTV'yi hep BBC haberciliğinin yerli şubesi olarak görmüşümdür. Tabii bu kaliteli yayıncılık, izleyici gözünde her gün yeni bir sınavdan geçer... Sadede geleyim... Bence NTV, Rıdvan Dilmen'in karıştığı telekulak skandalı haberlerinde sınıfta kaldı.

ADAMINI KORUMA GÜDÜSÜ
Bunun nedeni de Rıdvan'ın NTV'nin en önemli ekran yüzlerinden biri olması... Dikkat ettiniz mi, Telekulak ile ilgili haberler hep Rıdvan'ın en az zarar göreceği şekilde ekrana taşındı. Telekulak skandalında basına yansıyan konuşma deşifrelerine hiç yer verilmedi. Her şey 'Rıdvan arkadaş kurbanı' oldu ajitasyonuyla kapatılmaya çalışıldı. Eşini, sevgilisini, sevgilisinin annesini, meslektaşlarını dinleten Rıdvan'ın kamuoyundan özür dilememesinden bile rahatsızlık duyulmadı. Asıl itirazım ise Rıdvan'ın kendi programlarında 'Ulusa sesleniş' tarzı yaptığı konuşmalar... Yanlış anlaşılmasın, Vatan'ın asılsız olma ihtimali yüksek haberini savunmuyorum. Rıdvan tabii ki tepki gösterecektir ama bu 'Ulusa sesleniş' tarzı olmamalıydı. Dünyanın hangi kaliteli haber kanalında görülmüştür böyle bir olay! Rıdvan dakikalarca şifreli konuşuyor, Güntekin Onay, acıklı bir ses tonunda ona destek çıkıyor. Hadi en son örnekte haberin asılsız olması söz konusu. Peki ya öncesinde? Telekulak skandalının ilk patlak verdiği günlerde Rıdvan, yine aynı tarz bir konuşma yapıp 'Sevenlerini mahcup etmediğinden' bahsediyordu. Ve sunucudan yine tek bir soru gelmedi. Aslına bakarsanız hiçbir NTV habercisi ve sunucusu, Rıdvan'a telekulak skandalı ile ilgili soru yöneltme cesareti gösteremedi. Sorarım size, BBC ya da CNN'de böyle bir şey olabilir mi? Sonuç olarak NTV, bir Türkiye klasiği sergilemiştir, adamını korumak için haberciliğin evrensel kurallarını ihlal etmiştir. Rıdvan'ın ısrarla özür dilememesine göz yummuştur. Bunlar küçük ayrıntılar gibi gözüküyor ama aslında çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA