Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ayrımcılık yapıyormuş!

Katı bir vejetaryen olan Pamela Anderson'ın insanların moda için hayvanları katletmesini önlemek amacıyla PETA kampanyasına verdiği bu poz, Montrealli idarecilerce fazlasıyla 'seksist' bulunduğu için yasakladı. Hemen 'seksist'in kelime anlamını vereyim: Kendi cinsini, cinsiyetini, karşı cinse, cinsiyete üstün tutup buna göre bir tutum izlemek… Bir anlamda, kendi cinsi konusunda şovenist bir yaklaşımı olan!

BU İMAJI ONAYLAYAMAYIZ
Bir sözcü, PETA'yı kararları ile ilgili şu şekilde bilgilendirmiş: "Biz, hükümeti temsil eden kamu görevlileri, Bayan Anderson'ın bu imajını onaylayamayız. Kadın ve erkekler arasında süregelen sonsuz eşitlik savaşı için savaşan umumi organizasyonların kurallarına tamamen karşı geldiği için bu hiç de tartışmaya açık değil..." PETA'nın başkan yardımcısı Dan Matthews da "Bence yetkililer bu güzel fotoğrafa bakıyorlar ve 'seksi'yi 'seksist' ile karıştırıyorlar" demiş… Görüyorsunuz adamlar nelerle uğraşıyorlar… Bu pozu, kadınerkek eşitliğine darbe vurduğu için yasaklayabiliyorlar. Seksi bir kadın pozunun bile erkeklere karşı ayrımcılık yapabileceğine inanıyorlar! Biz daha Türkiye'de kadınlara uygulanan şiddeti, töre cinayetlerini önleyemezken bu tür bir polemik, Türkiye için ne kadar da lüks ve ütopik değil mi? Hakikaten çok farklı kulvarlarda yaşıyoruz! Türkiye'de bu pozun 'seksist' olup olmadığına dair kim ya da kaç kişi kafa yorar ki… Gelelim bu afişin mesajına… Kendinizi az önce kesilmiş bir dana olarak düşünün… Gülmeyin! Vücudunuzun tıpkı Pamela'nın pozunda olduğu gibi kasaplar tarafından yemeklik parçalara ayrıldığını hayal edin!

YEMEYE ET YOK!
Sonuçta hayvanlar da canlı, siz de! Meseleye bu açıdan bakınca kendinizi bir garip hissediyor musunuz? Tamam, tamam yemeye et yok, ben neden bahsediyorum! Belki de NTV'de yayınlanan 'Food INC' belgeselinin fazla etkisinde kaldım… Türkiye'ye getirilişi olay olan Angus'ları, söz konusu belgeselde büyük eziyetler çeken diğer sığırlara benzettim. Bu noktada Angus etinden tarifler veren ana haber bültenlerine acilen 'Food INC' belgeselini izlemelerini tavsiye ederim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA