Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Digitürk'te müzik kanalı kalmadı

"Digitürk'teki MTV Türkiye ve Nickelodeon sorununa tekrar değinebilir misiniz, hâlâ çözüm getirmiyorlar..." "Jetix Play, Dream TV, Akıllı TV ve bir çok nitelikli kanal, platformdan 'Yeniliklerimizi izleyin' bandosu eşliğinde ayrıldı. Ne yazık ki bu kanalların yerine hiçbir kanal getirilmedi ve bu konuda bilgi almak istediğim yetkililer 'Ticari anlaşmalar' diyerek geçiştirdi. Yani 'Canımız ne zaman isterse anlaşırız' diye diktatörce tavır içindeler... Yenilikleri gelmedi gitti, tutukluluk süreci adete mahkumiyete dönüştü. Digitürk'ün hızlı hareket ettiği tek mevzu ödenmemiş fatura. Yani durum bu Sayın Mevlüt Tezel..." Bu iki e-posta da Digitürk üyesi bir okurumdan geldi. İsmini vermiyorum ama Digitürk doğruluğunu sorgulamak isterse okurumdan izin almak kaydıyla bu e-postaların adresini paylaşabilirim... Okurum daha önce MTV Türkiye ve Nickelodeon kanallarının Digitürk'ten kaldırılmasıyla ilgili yazılarımı takip ettiği için bana e-posta atmış. Özetle "Tartışmaya açtığınız konunun takipçisi olun" diyor. Olalım olmasına sevgili okurum da ben yazmaktan ve sorularıma yanıt alamamaktan bıktım. Digitürk, en son MTV Türkiye ve Nickelodeon kanallarının Türkiye temsilcisi Multi Channel Developers (MCD) ile MTV Networks International arasındaki davadan bahsedip hukuki sorun giderilene kadar bu kanalları yayına koymayacaklarını açıklamıştı.

13 MİLYON KİŞİ İZLİYOR ZATEN
Tabii benim için asıl önemli olan "Bu hukuki süreç başlamadan önce kanalları neden yayından kaldırdınız?" sorusunu hiç cevaplamadılar. Türk adaleti, "Elimde sözleşme var hem de opsiyonlu" diyen MCD'yi haklı buldu ve 'Yayına devam' kararı aldı. Ardından iki dava daha açıldı. Onlarda da MTV Türkiye ve Nickelodeon'un ülkemizdeki yayın haklarının MCD'ye ait olduğuna dair mahkeme kararları çıktı. Defalarca yazdım..."Eğer hukuki bir sorun varsa bu kanallar Tele Dünya, D-Smart ve uyduda neden yayında?", "Nickelodeon, Digitürk'ün en çok izlenen ilk 15 kanalı, MTV Türkiye ise ilk 40 kanalı arasındaydı. Bu iki kanalı yayınlamamak hangi ticari mantığa sığar?" sorularını yönelttim, yine yanıt alamadım. Bu arada Number One'ın da uzunca bir süredir yayında olmadığını hatırlatayım! MTV Türkiye, Dream TV ve Number One! Vallahi Digitürk'te izleyecek doğru dürüst müzik kanalı kalmadı! Digitürk galiba dijital yayıncılığı sadece futbol maçlarını ekrana getirmek olarak algılıyor. Evet Digitürk'çüler, okurumlarım sizden cevap bekliyor... Türkiye'de 13 milyon insan bu kanalları izlerken Digitürk üyelerinin günahı ne? Baksanıza 'diktatörce tavır' demişler... Yazık, çok yazık!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA