Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kızım Nerede?'yi izledim

Bu akşam 22.00'de atv'de başlayacak olan 'Kızım Nerede?' dizisinin ilk bölümünü izleme fırsatım oldu... İşte merakla beklenen ilk bölüme dair gözüme takılanlar:
"İlk bölümde 150 sahne var" deniyordu... Sahneleri tek tek saymadım ama bahsedildiği kadar var. Tempo hiç düşmüyor, sürekli bir yeni gelişme var. Öyle piyasadaki birçok dizide olduğu gibi 10 saniyelik bir sahneyi beş dakika uzatma, anlamsız vakit geçirme taktikleri yok. Yani ekrandan ayrılamayacağınız, izlerken hiç sıkılmayacağınız bir ilk bölüm sizleri bekliyor.
Dizi daha ilk bölümden, senaryosunun çok sağlam olduğunun tüyolarını veriyor. İlk bölümde cevaplanmayı bekleyen sorular herhalde bir 10 bölüm idare eder, artık gerisini siz düşünün.

USLU'NUN PERFORMANSI
Ece Uslu'ya bayıldım... İtiraf etmek gerekirse, uzun bir süredir ekranlardan uzak kalan Uslu'dan böyle etkileyici bir performans beklemiyordum.
Öykü bir kız çocuğunun aniden ortadan kaybolması üzerine kurulu ama Demiray Ailesi ve akrabalarının birçok sırrı var ve her biri deşifre olacak. Yani izleyicileri 'Dallas' gibi entrikalarla dolu bir dizi bekliyor.
Bir izleyici olarak korkum, çocuğun kaybolması ve kayıp psikolojisi üzerine ağlak, sürekli dramdan beslenen sahnelerin çok olacağı yönündeydi... İlk bölümden hissettiğim; "İzleyiciyi sürekli ağlatalım, dramın dibine vuralım" gibi bir yaklaşım yok.
Dizinin mekanlarına bayıldım... Demiray Ailesi'nin kaldığı ev izleyicilere "Böyle evler de mi var?" dedirtecek cinsten.
Eksikler yok mu? Tabii ki var... Keşke sesli çekilseydi, dublaj biraz dizinin havasını bozmuş. Ama öğrendiğim kadarıyla kadrodaki birçok oyuncu genelde gerçek sesiyle oynamadığı için dublaj tercih edilmiş. Bence dublaj kalitesine biraz daha çalışılmalı. Diyaloglar da bana çok steril, aşırı düzgün Türkçe ile yazılmış gibi geldi. Bir de tempo yüksek olsun diye 85 dakikaya çok mu konu sıkıştırılmış mı ne? Belki de ben yanılıyorum. Kaplumbağa gibi yavaş ilerleyen diğer diziler bende alışkanlık yaratmış olabilir.
Reyting yorumu yapmak için çok erken ama bu dizi tutar. Çünkü çok sürükleyici, tempo hiç düşmüyor ve devamlı cevaplanmayı bekleyen sorular var. Eğer 'Kızım Nerede?'nin yayın günü ve saati (Cuma, 22.00) gerçek izleyicisine ulaşırsa bu dizi birinci olabilir. Tabii diziler arasında acayip bir rekabet var ve ilk bölümlerde biraz sabır gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA