Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Adrian'ın baklavaları...

Sosyal medyada, Cem Adrian'ın 'Yalnızlık' şarkısına çektiği klibin mastürbasyon sahneleri yüzünden yasaklanmasını isteyen çok olmuş. Eğer bu sahnelere itiraz ediliyorsa popçu kliplerinde de mankenler popo sallamasın!
Çünkü söz konusu sahnelerde sadece mastürbasyon yapıyor izlenimi veriliyor (tabii daha ilerisini beklemek de hata olur), çıplaklık da yok denecek kadar az!
Garip olan ise internet için çekilen ve sadece internette yayınlanan bir klibe sansür istemek. Günümüz teknolojisinde zaten bu sansür mümkün değil. Aslında bu tepkiyle tam da Adrian'ın arzuladığı şey gerçekleşti! Artık müzik piyasada çıkış yapmak isteyen şarkıcıların kliplerinin TV'de yayınlanması çok da önemli bir hadise değil. İnternette ses getirmek, olumlu ya da olumsuz tepki çekmek daha önemli. Hele klip için 'sansür' çığlıkları atılıyorsa bu şarkıcı için 10 numara bir gelişmedir.
Çünkü artık iyi şarkı bestelemek de yetmiyor! Asıl çıkış hem iyi şarkı yapmak hem de medyanın gündemine girmek, tartışılmak. Doğrusu Adrian son klibinde her ikisini de başardı.

TEŞHİRCİ OLMAMALI
Adrian'ın bir diğer başarısı da sosyal medyadaki sansür çığırtkanlarından aldığı güzel pası, twitter'a yazdığı şu yorumla gole çevirmesi:
"Videomdaki mastürbasyon sahnelerine eleştirilere istinaden... Asıl Soru: Siz hiç yapmıyor musunuz? değil... 'Haftada kaç kere?'. Ayrıca ben hiçbir eserimi TV ya da radyolar için üretmedim. Daha çok yayınlanmak için yapılan riyakarlıklardır müziği bu hale getiren... Bu yüzdendir ki; politikalara yaranmak için kendini küçülten medya kadar, medyaya yaranmak için kendini küçülten müzisyenler de suçludur bu halden."
Medyaya yaranmak için kendini küçültenler... O kadar çoklar ki! Güzel bir yazı konusu aslında. Lakin Adrian'ın da kendini küçülttüğü bir nokta var! Evet, baklava teşhirciliği!
Bence Adrian da izleyicilerin 'Vay be ne kas yapmış' demelerini isteme arzusuna dair bir özeleştiri yapmalı çünkü bu arzu Adrian'ın marjinal havasına darbe vuruyor. Sanatçı beğenilme isteğini klibinde defalarca baklavalarını ve müthiş anatomik yapısını göstererek dışa vurmamalı.
Sosyal medyada Adrian'ın baklavalarını Yılmaz Morgül'e karşılaştırılınca büyü bozuluyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA