Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bizi tanıtacak yıldızımız yok!

24-28 Kasım tarihlerinde Rio de Janerio'da düzenlenecek bir konferansta; 2020 Avrupa Futbol Şampiyonluğu adaylığımız ile gelecek yıl ülkemizde düzenlenecek 2013 Gençler Futbol Şampiyonası'nın tanıtımı yapılacakmış.
Başbakanımız da Alex'ten bu konferansta Türkiye'nin tanıtım yüzü olmasını istemiş.
Teklife sıcak bakan Alex'in kendi ülkesinde bizi tanıtması gayet mantıklı. Hatta bizim için kulis bile yapabilir. Peki, Brezilya'daki konferanstan sonra ne olacak?

HAYAL ÂLEMİNDEYİZ
2020 adaylığı için her yıl bir-iki konferansta ya da toplantıda kulis yapmalıyız. Örneğin Alex; İngiltere, Rusya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinde düzenlenecek konferanslara katılsa kamuoyu oluşturabilir mi? Kulis yapabilir mi?
İşte acı gerçeğimiz; tanıtımımızı yapacak uluslararası düzeyde yıldız olmuş tek bir oyuncumuz bile yok!
Mesela Emre Belözoğlu'ndan tanıtım yüzü olmaz. Hem Avrupa kariyeri vasat, hem de ırkçılıkla suçlandı. Arda Turan desen; daha alacağı çok yol var.
Hakan Şükür de Türkiye sınırları içersinde bir yıldız! Tabii sadece iyi futbolcu olmak da yetmiyor. Bir vizyonun, yabancı basında haber olacak bir tanıtım etkin de olmalı.
Fildişi Sahilleri'nin Drogba'sı, Bulgaristan'ın bile Stoiçkov'u var. Bizim ise isim yapmış tek bir yıldızımız yok. Türk futbolu batmış; biz hâlâ Super Lig'e, GS-FB rekabetine, Aziz Yıldırım'a, 'Telegol'e takılmış gidiyoruz. Hayal aleminde yaşarken beğenmediğimiz Romanya gelip bizi yeniyor.
Onların da Hagi'si vardı, değil mi? Bir dahaki sefere Hagi'yi futbol elçisi yapalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA