Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Özakman'ın dizi yaktırması!

Ünlü tarihçi Turgut Özakman, 'Çanakkale 1915' için yazdığı senaryoyla yine gündemde.
Sinema yazarları, senaryoyu basit ve fazla milliyetçi buldu. Senaryosunu Özakman'ın yazdığı 'Dersimiz Atatürk' filmi de benzer eleştiriler almıştı. Daha önce TRT için çekilen 'Kurtuluş' dizisinin ve 'Cumhuriyet' filminin senaryosunu da Özakman yazmıştı.
Özakman,Kurtuluş Savaşı'nı ve Cumhuriyet'in kuruluşunu yeni nesillere anlatmayı kendine misyon edinmiş bir yazar. Yazdıkları da satış rekorları kırıyor. Peki, Özakman'ın 1980'de Halit Refiğ'in 'Yorgun Savaşçı' dizisinin yakılması kararını alan kurulda olduğunu biliyor muydunuz? Özakman, daha sonra o kurulda olmasının büyük talihsizlik olduğunu ve emrin daha önceden verildiğini ama dizinin bir kopyasının saklanmasında başrolü oynadığı için de vicdanen kendini rahat hissettiğini açıkladı.
Evet, yakılma emri büyük yerdendi; Kenan Evren emretmişti. Ama Özakman o imzayı atmamak için kuruldan neden istifa etmedi? Asıl soru bence bu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA