Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT ve Hadise

TRT; geçtiğimiz günlerde birçok başarılı şarkıcı, besteci, gazeteci ve prodüktörü toplantıya çağırdı.
'Eurovision Şarkı Yarışması 2. Özel Danışma Kurulu' toplantısında, Eurovision'a dair her şey tartışıldı.
Peki bu toplantıdan, medyada ne öne çıktı? TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Hadise ile ilgili yaptığı şu kısa açıklama:
"Hadise çok kaprisliydi. Giydiği kıyafetin rengini bile bize söylemedi. Sahne dekoru da kırmızı olunca sorun yaşadık. Odasından hiç çıkmadı. 2009'dan beri bu yüzden kadın solist istemedim!"

AYRIMCILIK VAR MI?
Şahin, TRT'nin Hadise'den neler çektiği hakkında sadece 'kaprisliydi' demekle yetindi. Evet, medya magazini seviyor. Şahin, keşke Hadise mevzusunu hiç açmasaydı. Sonuçta üç yıl önceki bir olaydı.
Tabii ki sırf Hadise yüzünden kadın soliste veto koymak da hataydı. Ama bu açıklamadan da 'kadına karşı cinsel ayrımcılık' tartışması çıkar mı pek emin değilim. Çünkü ortada 2009 yılında Moskova'da yaşanan büyük bir rezalet var!
Sinan Akçıl ile Hadise'nin kavga etmesi, Hadise'nin vücudundaki morluklar ve gece yarısı Moskova sokaklarında iki sevgilinin birbirlerini kovalamaları... O kadar kötü şeyler yaşanmış ki, rezillik çıkmasın diye TRT, tüm bu yaşananların üstünü kapamıştı.
Yani ben Şahin'in açıklamasını, bir teknik direktörün 'disiplinsiz davranışları' yüzünden Brezilyalı futbolcu transfer etmeme kararı alması gibi görüyorum.
Elbette Şahin'in açıklaması hatalı ama içinde kadın düşmanlığı da yok diye düşünüyorum! Ne yani, örneğin Sezen Aksu, Eurovision'da yarışmak isteyecek ve Şahin buna karşı mı gelecek?
Peki, bu önemli toplantıdan geriye sadece Hadise tartışması mı kalacak?
Bence burada da medyanın hatası var.
Toplantının içeriğini tartışacak bir müzik yazarı da mı yok bu ülkede?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA