Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Orhan baba'nın büyük hatası

Orhan Gencebay'a, saygı gecesine birçok sanatçı katılmayınca bir şeyler oldu. Ünlü şarkıcı sürekli kendini övmeye başladı.
Gencebay'ın kendisini övmesine gerek yok çünkü o bir efsane ancak yıllardır yeni şarkı üretmeyen bir efsane! Gencebay, Kelebek'ten Onur Baştürk'e verdiği röportajında, "10 tane daha yapabilirim bu albümden" demiş.

SANATI İKİNCİ PLANA İTTİ
Gencebay, zaten yıllardır bunu yapmıyor mu? Hep eski şarkılarını 'toplama albüm' içinde yeniden piyasaya sürüyor. Bunu hiç yapmamış gibi bir hava neden yaratıyor ki? Zaten toplama albümlerinin dışında, son dönemde çıkardığı hiçbir albüm de tutmadı.
Her sanatçının bir dönemi yani bir altın çağı vardır. Hakiki efsaneler ise altın çağlarını uzatmayı başarırlar. Aynı Leonard Cohen gibi, 80'ine yaklaşırken bile başyapıtlar vermeye devam ederler.
Gencebay'ın en büyük hatası, eski şarkılarına sırtını dayaması oldu. Saçma sapan yarışmalarda jüri üyelikleri yaptı ve her reklamda oynadı... Tabii ki para kazanmak Gencebay'ın da hakkı ama o bunu fazla abarttı. Sanatını ikinci plana itmeseydi eğer kendisinden daha çok yeni şarkı dinleyebilirdik!
Ee yerli malı efsaneler de böyle oluyor, gençliklerinde ne yaptılarsa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA