Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu işten en karlı baykuş çıktı

Eski milli futbolcu Emre Aşık'ın eşi Yağmur Aşık, evinin bahçesinde yaralı bulduğunu iddia ettiği baykuşu tedavi için veterinere götürmüş. Veteriner de baykuşun türünün Kulaklı Orman Baykuşu olduğunu ve bakanlığa haber vermeleri gerektiğini söylemiş.
Baykuşun geri verilmemesi üzerine çıldıran Yağmur Aşık da ortalığı birbirine katmış, Veteriner Hekim Dilara Tezel'e saldırmış.
Yağmur Aşık "Bana 'Bunu satın, ender bir tür' dediler. İyileştirip doğaya salacağımı söyledim. Baykuşu almaya gittiğimde 'Orman Bakanlığı'na verdik' dediler. Baktım vermemişler, baykuş içeride.
Üzerime yürüdüler" diye kendini savunuyor ama Dilara Tezel de "Görüşmelerin hepsi kayıt altında. Ne benden, ne de bir çalışanımızdan bu tarz bir satış teklifi olmadı" diyor.

SANKİ MAFYA
İnternete düşen videoda ise Dilara Tezel'e saldıran ve "Sizi polis mi koruyacak?", "Bir telefon açarım 100 bin kişi gelir", "Bu işler parayla, para da bende var" diye mafya ağzıyla konuşan bir Yağmur Aşık var. Yani o görüntülerden ve o laflardan sonra Yağmur Aşık'ın söyledikleri pek de inandırıcı durmuyor. Bu açıklamalarda polisi itibarsızlaştırma var; Aşık'a kamu davası açılmalı.
Nesli tükenme tehlikesinde olan Kulaklı Orman Baykuşu'nun Aşık'ın bahçesinde bulunması nasıl bir tesadüftür? Sakın o kuş vahşi hayvan kaçakçılarından, bilmem kaç bin Euro'ya alınıp sonra da bakılamadığı için hasta düşmüş olmasın?
Her neyse, bu olaydan en kârlı Kulaklı Orman Baykuşu çıktı; hem sağlığına kavuştu, hem de emin ellerde artık. İnşallah sağlığına kavuşur ve doğada özgürce yaşar ve bir daha insanlara yaklaşmaz. Umarım bu olaydan sonra Türkiye'de de vahşi hayvan kaçakçılığı mercek altına alınır. Dünyada vahşi hayvan kaçakçılığından yılda ortalama 8 milyar dolarlık gelir elde ediliyor. Bu çok büyük bir para. Nesli tükenme tehlikesinde olan birçok hayvan ya yakalanırken ya da yasa dışı yollarla başka bir ülkeye götürülürken hayatını kaybediyor. Adı üstünde vahşi hayvanlar, vahşi doğada yaşamalılar. Evinde vahşi hayvan besleyen bir dostunuz varsa, bununla övünmesine izin vermeyin; ona tavır alın ki hatasını anlasın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA