Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Video hakemin dediği olur

Fransa-İspanya arasında oynanan maçta; video hakem uygulamasının ne olduğunu net öğrenmiş olduk.
Horozlar'ın 48'de Griezmann'la bulduğu gol, video hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
78'de Deulofeu'nun skoru 2-0'a getiren golü ise yardımcı hakemin ofsayt kararıyla önce geçersiz sayılırken, video hakem, pozisyonun ofsayt olmadığına hükmetti ve maçın hakemi Felix Zwayer daha sonra golü verdi.
Ve böylece video hakem sisteminin gerçekten de hakem hatalarını ve haksızlıkları ortadan kaldırdığını gördük.
Sistemin en büyük dezavantajı ise yanlış karar veren hakemi madara etmesi, sahada otoritesini sıfırlaması, kulaklıktan gelecek yanıtı bekleme süresinin 1-1.5 dakika olması ve böylece oyunun akışını durdurması.
Büyük sevinç yaşayan Griezmann'ın attığı gol iptal olduktan sonra atılan gollerde futbolcular sevinirken tereddüt yaşadılar; video hakemden gelecek yanıtın beklenmesi de futbolun vahşi doğasını zedeliyor.
Bu sistem, en büyük sorunu; son 10 dakikasının aksiyon filmi gibi geçen maçlarda yaşar. Bazen son üç-dört dakikaya iki gol, bir penaltı, bir kırmızı kart sığıyor. Video hakem uygulamasından sonra her tartışmalı pozisyonda duraksama yaşanacağı için, 1999 Şampiyonlar Ligi Finali'ndeki gibi Manchester United'ın Bayern Münih'e son iki dakikada iki gol attığı efsane anlar kolay kolay yaşanmaz artık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA