Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cepte defansı sağlam kurun

Sadece ünlüler değil herkes hack'leniyor. Artık birçok işlemi cep telefonu üzerinden yapıyoruz ve güvenliğe önem vermeliyiz. İnternette cep telefonu güvenliğiyle ilgili yazılardan bir derleme yaptım:
Siz siz olun cep telefonunuza her uygulamayı indirmeyin, indirirken araştırın.
Her link'e tıklamayın; bazen en yakın arkadaşınız hack'lenmiş ve ondan size link yollanmış olabilir. İnternet bağlantısı olan cihazlarınızın virüs programlarını sürekli güncelleyin, her uygulama için aynı şifreyi kullanmayın.
Defansınızı sağlam kurun, savunmaya önde başlayın.
PIN kodu ve ekran güvenlik kodunuz olmalı ve şifreleri basit olmamalı.
Arama kayıtlarınız veya fotoğraflarınız için de mutlaka kilit kullanın. Kilidinizi çalınmaya karşı; telefon belirli bir süre kullanılmadığında, otomatik olarak devreye girecek şekilde ayarlayın.
İndirdiğiniz uygulamanın istediği izinlere dikkat edin; bazen özel hayatınızı tehdit edecek izinlere 'ok' diyebilirsiniz!
Davetsiz misafirler kablosuz ağlara çok kolay erişebiliyorlar.
Aynı binada aynı iş yerinde ortak kullandığınız kablosuz ağlardan, çok gerekmedikçe e-postalarınıza ve bankacılık işlemlerinize girmeyin.
Sadece virüs programlarınızı değil, işletim sistemlerinizi de sık sık güncelleyin.
Kullanmıyorsanız bluetooth bağlantınızı kapatın. Cep telefonunuzu satarken ya da tamire vermeden önce mutlaka özel bilgilerinizi silin.
Tamir ya da teknik destek gerektiğinde bilgisayarınızı ve cep telefonunuzu güvendiğiniz insanlara emanet edin.
Laptop ve evdeki televizyonunuzdaki kamerayı bantlamanız gerektiğini hatırlatmama gerek yok herhalde.
En önemlisi; ne kadar önlem alırsanız alın, bu önlemleri ortadan kaldıracak yöntemler geliştirenlerin olduğunu unutmayın! Şifre kullanarak girdiğiniz sitelerden 'çıkış' linkini kullanarak çıkın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA