Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ne olacak bu sokak köpekleri?

Oxford Üniversitesi'nden emekli bir kadın profesör, Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki Maronya'da bir arkeolojik alanı gezerken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. 63 yaşındaki kadın, zavallı köpekler tarafından parçalanarak öldürüldü.
Haberlerde, Yunanistan'da 1 milyondan fazla sokak köpeği bulunduğu söyleniyor.
Bizim ülkemizde sayı ne kadar acaba?
Sokak köpekleri konusunda bile Yunanistan'la ortak yönlerimiz var. Türkiye'de de zaman zaman köpeklerin saldırısı sonucu insanlar hayatlarını kaybediyor. İki yıl önce Eskişehir'de, 35 yaşındaki hayvansever Erinç Pütün, beslediği sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
Türkiye'de başı boş dolaşan çok köpek var ve bu hayvanlar mutlaka kontrol altına alınmalı. İnsanlar bakamayacakları köpekleri petshop'lardan alıp sonra canları sıkılınca dışarı atıyor.
Belediyeler de genellikle bu köpekleri toplayıp şehir dışında ücra köşelere bırakıyor.
Böylece aç ve tehlikeli köpek kolonileri oluşuyor. Hayvanseverler ne kadar uğraşsa da, bu köpek sürüleri kontrol altına alınamıyor. Barınaklar da yetersiz.
Pet shop'ların sayısı azaltımalı ve buralardan köpek alanlar da kayıt edilmeli.
Bakamayacağı köpeği alıp sonra canı sıkılınca sokağa bırakanlara büyük para cezaları kesilmeli. Ve belediyeler daha fazla hayvan barınağı yapmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA