Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tacizciyle taciz edilen aynı karede

Birçok kadın gibi sokakta sözlü ya da fiziksel tacize maruz kalan Noa Jansman'ya göre, çoğu kimse bu sorunun farkında değil.
Amsterdam'da yaşayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Noa, taciz sorununun boyutlarını 'fiziki olarak yansıtmak amacıyla' Instagram'da Dearcatcaller adıyla bir hesap açtı. Noa, kendisine laf atanlara birlikte fotoğraf çektirmeyi teklif ediyor. Sonra da bu fotoğrafları Instagram'da paylaşıyor.
Noa Jansman, tacizcileri ile fotoğraf çektirme konusunda önceleri tereddüt yaşamış.
Ancak kendisine laf atan bir kişinin önerisine hevesle karşılık vermesi onu rahatlatmış.
Noa'ya göre, tacizcilerinin hemen hemen hepsi birlikte fotoğraf çektirme önerisine olumlu yanıt vermiş.
Noa, fotoğrafları paylaşırken açıklama kısmına erkeklerin laf atarken söylediği uygunsuz şeyleri yazıyor. Örneğin 'Bebeğim!
Bebeğim!' diyen de var, 'Ben sana yapacağımı bilirdim' diyen de.
Laf atan erkeklerin fotoğraf çektirmeye istekli olmasının sebebi ise, davranışlarının aslında uygun olduğunu zannetmeleri.
İşte can alıcı nokta burası. Bu zihniyetin Avrupa'da nefes alıyor olması da düşündürücü, dünyanın geri kalanını siz düşünün.
Kadınların işi gerçekten zor.
Diğer yandan Noa'nın yaptığı yaratıcı, büyük bir sanatsal eylem aslında. Laf atan kişiyle tacize uğrayan kızın aynı selfie'de yer alması müthiş yaratıcı, cesaret isteyen bir eylem. Bu arada Noa, Instagram hesabını başka kadınlara vererek onların da kendilerini rahatsız eden insanlar yüzünden yaşadıkları tecrübeleri paylaşmalarını istiyor. Haydi kızlar ne duruyorsunuz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA