Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Acun tehlikeli sularda yüzüyor

Acun Ilıcalı bu işi biliyor; ünlüler ve gönüllüleri önce aç bırakmıştı, şimdi ise dövüştürüyor. TV8'de yeni başlayan 'Boksun Yıldızları'nda ekrana yansıyan görüntülere boks maçı demek pek mümkün değil. Boksu ya bilirsiniz ya da bilmezsiniz, bu işin ortası yoktur.Boksu bilmeyen insanları sırf reyting için ringe çıkarırsanız ortaya tehlikeli sonuçlar çıkabilir. Çünkü boks ciddi ve tehlikeli bir spor.
Örneğin Beşiktaş'ın eski futbolcusu Baki Mercimek ile Ramazan Kalyoncu arasındaki maç sadece 33 saniye sürdü. Yarışmacılar boksu bilmedikleri için kafa kafaya çarpıştılar. Kalyoncu'nun kaşında kanama meydana geldi ve maç, doktor kararıyla başlamadan bitti. Ben bunca yıldır boks maçı izlerim, boksörlerin kafa kafaya çarpıştıkları için 33 saniyede biten bir maç görmedim. Yok böyle bir komedi!
Acun, yarışmacılara kafa koruması taktırsa programı kimsenin izlemeyeceğini biliyor. Bence Acun tehlikeli bir iş yapıyor; ekrana çıkardığı insanlar boksu bilmiyor, vücutları boks sporuna uygun ve dayanıklı değil. 'Survivor'da yaşanan kavgaları hatırlayın. O öfkeli insanlar şimdi birbirleriyle boks maçı değil, bildiğin kavga ediyorlar. Kafa koruması takmadan karşılaşmalar devam ederse daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.
Bu arada RTÜK, 'Boksun Yıldızları' gibi riskli ve tehlikeli bir programa nasıl izin verdi şaşırdım doğrusu. Vakti zamanında atv'de 'Tatemi' diye bir program vardı, iyi reyting alıyordu ve o programda kafesin içinde dövüşenler Uzak Doğu sporu yapan insanlardı. Ama o programda bile istenmeyen olaylar yaşandı, ekrana yansıyan şiddet izleyicileri rahatsız etti ve RTÜK iyi reyting alan 'Tatemi'nin ekrana gelmesini engelledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA