Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Her futbolcunun dudağı mı okunacak?

PFDK, Beşiktaş-Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan'a küfür eden Caner Erkin'e altı resmi müsabakadan men ve 43 bin 500 lira para cezası verdi. Caner'in bir de sarı kart cezası bulunuyor. Caner'in yaptıklarını kimse savunmuyor ama cezanın düzeyi ve veriliş şekli, tartışmaları da beraberinde getiriyor.
Çünkü PFDK, hakemin görmediği bir pozisyonda ekran görüntülerinden yola çıkarak Erkin'e tarihi bir ceza verdi. Artık Caner'e verilen ceza örnek teşkil edecek.
Peki, bundan sonra ne olacak? Her maçta futbolcuların dudakları mı okunacak? Yayıncı kuruluş BeIN Sports'un kameraları, hakemin görmediği her istenmeyen hareket ve davranışta devreye mi girecek? BeIN Sports'un da kaçırdığı bir olay olursa ve olay tribündeki bir izleyicinin cep telefonuyla çekilirse ne olacak? Artık video görüntü delil kabul ediliyorsa seyircinin çektiği görüntüden daha objektif delil ne olabilir ki?
Örneğin şimdi Başakşehir-Akhisarspor maçında rakibine küfür ederken yakalanan Emre Belözoğlu'nun ceza alıp almayacağı merak konusu oldu. Caner'e ekran görüntüsünden ceza veren PFDK, Emre'ye de ceza vermek zorunda. En önemlisi, cezanın derecesi nasıl belirlenecek? Caner daha ağır küfür etti, Emre'ninki daha hafif küfür diye mi tartışılacak? Ayıkla pirincin taşını!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA