Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Milli takımlar ekonomiyi kötü etkiliyor

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam borcu 2017 itibariyle 7 milyar TL sınırlarına yaklaştı. Dört büyük kulübün borcu, 2016 yılına göre toplamda yaklaşık yüzde 35'lik bir artış gösterdi. Kulüp başkanları dövizdeki kur farkından şikayetçiymiş. İşte yabancı sınırının altı oyuncuya çekilmesi için bir neden daha. Basında ve sosyal medyada yabancı sayısının düşürülmesine karşı çıkan güçlü bir kitle var. Söyledikleri tek şey; rekabet kaliteyi artırır. Yahu uzayda mı yaşıyorsunuz; bizdeki yabancı hayranlığı hangi ülkede var? Takımlarımız Afrikalı gençleri yetiştirme yurdu oldu. Milli Takım'ın durumu ortada; Dünya Kupası'nı yine evden izleyeceğiz.
Basketbolda durum daha vahim; takımlar beş yabancıyla sahaya çıkıyor. Buna rağmen Fenerbahçe'nin yerli oyuncuları, çakışan maç fikstürünü gerekçe gösterip milli takıma katılmayacaklarını açıkladılar.
Ak Parti, ülke sporuna bu kadar destek verirken geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Darbelere, ekonomik krizlere karşı dimdik ayakta duran Türk insanının sporda morale ihtiyacı var. Toplumsal mutluluklar ülke ekonomisini canlandırır; tüketim artar vs.. AK Parti, bir araştırma yapsın; milli takımlardaki başarısızlığın ülke ekonomisini nasıl kötü etkilediğini görecektir.
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçeli basketbolcuların kendisini çok üzdüğünü söylüyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den ses seda yok! Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Yabancı oyuncu sayısının sınırlandırılması gerektiğine inanıyorum" diyor. Sayın Bak, Türkoğlu ve Demirören; bulunduğunuz mevkiler sitem etme ya da temenni de bulunmayı değil, sorunları çözme yeridir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA